1183 Budapest, Vajk utca 16-20. | OM: 035126 | Intézményvezető: Somogyvári Beatrix

Kerületi népdalverseny: sikeres rendezés, jó szereplés PDF  | Nyomtatás |  E-mail
2018. január 18. csütörtök, 14:56

Iskolánk immár hatodik alkalommal adott helyet a  Kerületi Népdaléneklő Versenynek, mely egyben a „Tiszán innen, Dunán túl” - országos népdaléneklési minősítő verseny kerületi fordulója is volt.

 

A 11 iskolából 28 műsorszámmal, kb. 80 gyerekkel és felkészítő tanáraikkal érkezők két korcsoportban - 5-6. és 7-8. osztályosok - versengtek. Az iskolák szólóénekest, kisegyüttest vagy énekegyüttest delegálhattak. Ismét elfogadta a felkérést, és vállalta az ítészek nem mindig hálás szerepét, Túri András népzenepedagógus, valamint Simonitsné Fülöp Edit nyugalmazott ének-zene tanár.

A verseny minősítő jellegű értékelést alkalmazott, melynek keretében életkori és műfaji kategóriánként kiemelt arany, arany, ezüst és bronz minősítések kerültek kiosztásra. Az évről évre egyre színvonalasabb produkciók többsége arany minősítést kapott. A kiemelt arany minősítést kapott gyerekek képviselik kerületünket a fővárosi döntőben.

 

Ökrös Margaréta


Iskolánk öt műsorszámmal nevezett. Ökrös Margaréta (szóló), a hatodikos Szigeti Pacsirták (Fetter Fanni, Király Blanka, Chen Yi Wei, Polgár Orsolya, Ökrös Margaréta) és a Dalos-sziget (Babály Tekla, Nagy Nóra Katica, Nagy Ferenczi Réka, Törő Laura) arany minősítést, a Trilladák (Bökfi Bodza, Nagy Dorottya Sára, Pethő Réka Sára), illetve Lőrinczi-Biró Krisztina és Miskolczi Kinga kettőse ezüst minősítést kapott. A tanulókat Hódoss Henriette készítette fel.

A résztvevők nagy száma, a kiváló produkciók sokszínűsége is bizonyítja, hogy még mindig van létjogosultsága a néphagyományok, a kodályi és bartóki örökség és ápolásának, az erre irányuló tehetséggondozásnak.

Minden résztvevőnek gratulálunk!

 

Dalos-sziget

 

 

Szigeti Pacsirták

 

 

Trilladák

 

 

Lőrinczi-Biró Krisztina (balra) és Miskolczi Kinga

Módosítás dátuma: 2018. január 18. csütörtök, 15:24