1183 Budapest, Vajk utca 16-20. | OM: 035126 | Intézményvezető: Somogyvári Beatrix

Dísz-Őrség a Bolyain PDF  | Nyomtatás |  E-mail
2018. október 26. péntek, 10:04

2018. október 24-én, a kispesti Puskás Ferenc Általános Iskolában tartották meg a Bolyai Matematika Csapatverseny délkelet-pesti régiójának eredményhirdetését.

 

Jó érzés volt vajkosnak lenni a Puskásban, hiszen három kategóriában is dobogós helyen végeztek tanulóink. A 3. évfolyamon az Okos Hóbaglyok fantázianevű csapatunk (Holosnya Titanilla Klementina, Sarmasági–Kovács Vivien és Varga Írisz), az ötödikesek között a Bánhidai Bence, Dömötör Réka, Dulácska Dániel, Vu Minh Hoa összetételű négyes (Matek Zsenik 2.0) lett  harmadik.

 

 

"Okos Hóbaglyok"


 

A 8. évfolyam Őrség elnevezésű csapata megnyerte a körzeti fordulót, ezzel bejutott a nagy múltú verseny budapesti döntőjébe. A csapat tagjai: Karkiss Máté, Nagy Dorottya Sára, Páldi Milán és Tóth Boldizsár.

Az alsó tagozatosokat Tolnai Tímea, a felsősöket Szűcsné Szalay Gabriella készítette fel.

 

 

"Matek Zsenik 2.0"


 

Ha az eredményhirdetésnek nem is, a verseny első fordulójának - legalábbis annak egy szeletének - ezúttal is iskolánk adott otthont. A teljes régiós mezőny három kerület iskoláinak évfolyamonként 50-60 csapatát tömöríti. (A fent említettisikereket ennek fényében is érdemes vizsgálni!) Nálunk a sok helyi jelentkező miatt csak vajkosok szerepeltek - összesen mintegy 20 csapattal.

 

 

"Őrség"

Módosítás dátuma: 2018. október 26. péntek, 19:13