1183 Budapest, Vajk utca 16-20. | OM: 035126 | Intézményvezető: Galgóczy Zoltán

A három évtizedes iskola PDF  | Nyomtatás |  E-mail
2014. szeptember 09. kedd, 12:10

A fenti címmel jelent meg írás a kerület honlapján iskolánk tanévnyitó ünnepségéről. A cikk szövegét változtatás nélkül közöljük, a képeket - beleértve a Galériában látható fotókat is - az iskola munkatársai készítették.

 

Rendhagyó – születésnapi – ünnepi évnyitót tartottak a Vajk-sziget Általános Iskolában. Az intézmény szeptember elsején kezdte harmincadik tanévét.

Rendhagyó – születésnapi – ünnepi évnyitót tartottak a Vajk-sziget Általános Iskolában. Az intézmény szeptember elsején kezdte harmincadik tanévét. Így érthető, miért állt harminc tanár harminc gyertyával a kezében, miközben szólt a Harmincéves vagyok című Presser-musical slágere, a Születésnapomra.

Ünnepi beszédében Ertli Mária igazgató felsorolta, mi minden újult meg a szünet alatt az iskolában. Kiemelte, hogy a nyári felhőszakadások miatt beázó tornatermet a tantestület együttes erővel kármentesítette, majd rátért a most kezdődő tanévre.
– Az önkormányzat jóvoltából idén minden általános iskolás diák ingyenes füzet- és írószercsomagot kap – jegyezte meg az igazgató asszony, majd a legkisebbekhez fordult:
– Kedves elsősök, végre iskolások lettetek. Izgalmas dolgok várnak rátok a számok és a betűk birodalmában. Szeretném, ha szorgalmasan, magabiztosan haladnátok a tudás országútján. Érezzétek jól magatokat itt, a harmincéves Vajk-szigeten.

 

Elsősök

 

 

Az elsősök után a végzősöket szólította meg Ertli Mária. A továbbtanulást említve felhívta a nyolcadikosok figyelmét, hogy dönteni sosem egyszerű, ezért mérlegeljék szüleik, tanáraik tanácsait.
– Tanulmányaitokkal, magatartásotokkal mutassatok példát a kisebbeknek – figyelmeztetett Mária néni, majd felelevenítette azt a két évtizedet, amikor Kucsák László volt az igazgató, ő pedig a helyettese.

Természetesen az egykori direktor, a kerület parlamenti képviselője és alpolgármestere is a szónoki emelvényre lépett a születésnapi évnyitón. Elsőként felidézte a költözést, amikor 1984-ben átadták az iskola jelenlegi épületét. A képviselő megszokott könnyed modorában szólt a tanulókhoz:
– Kedves diákok, amikor az augusztus 20-i tűzijáték már csak emlék, akkor aggódhattok, hogy közeledik az iskolakezdés. Fel a fejjel, csak 181 tanítási nap áll előttetek! Azt kívánom, hogy az idei tanévet is eredményesen, felelősen és sportosan töltsétek! És hogy ezt segítsük, az önkormányzat egymillió forintot ajánl fel az iskolának.

E pompás hírt követte a bevezetőben már említett ünnepség, amelyen a Vajk-sziget harminc pedagógusa vonult a tornaterembe, kezükben méretes csillagszóró gyertyákkal. E gyertyákat Kucsák Lászlóval együtt Dömötör István önkormányzati képviselő lobbantotta lángra. A lángból szikra lett, s ez a meghitt fény táncolt az ünneplő diákok, tanárok és szülők szemében a jeles esemény végén.

 

30 év, 30 torta

 

A beszámoló a www.bp18.hu oldalon is elolvasható.

Az évnyitó  képeiből készült válogatás IDE kattintva látható.

A diIÁKbLOG írásai a témában az oldal 30 ÉV című menüpontjában találhatók.

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 09. kedd, 13:34