1183 Budapest, Vajk utca 16-20. | OM: 035126 | Intézményvezető: Galgóczy Zoltán

Jótékonysági aukció alapítványunk támogatására PDF  | Nyomtatás |  E-mail
2014. november 05. szerda, 11:54

A Budapest Főváros XVIII. kerület Pestszentlőrinc – Pestszentimre Önkormányzata szurkolói sátrat üzemeltetett a nyári labdarúgó-világbajnokság idején. A sátor látogatói között sportrelikviákat sorsoltak ki, amelyek közül egy Dömötör István, az iskola térségének önkormányzati képviselője birtokába került. A dedikált Budapest Honvéd mezt képviselő úr jótékonysági célra ajánlotta fel; az online aukció bevételéből a Vajk-sziget Társadalmi Alapítványt támogatja.

 

 

A 9-es számú eredeti mezt Bobál Gergely viselte a 2013/2014-es évadban, de a klub felnőtt keretének több akkori játékosának kézjegye is szerepel rajta. A névsor: Czuczi Márton, Baráth Botond, Ivan Lovrić (horvát), Aleksandar Ignjatović (szerb), Raffaele Alcibiade (olasz), Hidi Patrik, Vécsei Bálint, Aníbal Navarro Mello (panamai), George Ikenne (nigériai), Nagy Gergő, Drissa Diarra (mali), Filip Holender, Andrea Mancini (olasz), Vernes Richárd, Ayub Daud (szomáliai), Bobál Gergely, Kapacina Valér, Abdul Kader Keïta (elefántcsontparti).

 

Az aláírók közül talán éppen Bobál Gergely a legismertebb Magyarországon. A sokszoros utánpótlás-válogatott futballista számos külföldi egyesület érdeklődését felkeltette már. Két éve - ikertestvérével együtt - a Manchester City-nél szerepelt próbajátékon. Nemzetközi viszonylatban azonban egy másik csatár, Abdul Kader Keita a legnagyobb név, aki 72 alkalommal szerepelt hazája válogatottjában, részt vett két világbajnokságon, és megfordult a Lille, a Lyon és a Galatasaray csapatában is.

 

Vécsei Bálint kétszer pályára léphetett a magyar válogatottban, Ignjatović pedig volt a Feyenoord játékosa is. Andrea Mancini leginkább édesapja révén került a figyelem középpontjába: Roberto Mancini a világ legkeresettebb edzői közé tartozik.

 

Bobál GergelyAbdul Kader Keita

Bobál Gergely és Abdul Kader Keita (Forrás: honvedfc.hu)

 

A mez kikiáltási ára 5000,-Ft. Licitlépcső: 1000,-Ft. Az árverés pontos idejéről és technikai részleteiről később adunk tájékoztatást.

Módosítás dátuma: 2014. november 06. csütörtök, 10:44