1183 Budapest, Vajk utca 16-20. | OM: 035126 | Intézményvezető: Galgóczy Zoltán

Jubileumi Szülők - Nevelők Bálja PDF  | Nyomtatás |  E-mail
2014. november 24. hétfő, 09:30

Már senki számára nem újdonság, hogy iskolánk idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. A tanévnyitótól a tanév zárásáig ívelő rendezvénysorozat újabb szeleteként szerveztük meg a Szülők-Nevelők Bálját: közös ünneplésre, kisfarsangi mulatozásra, beszélgetésre, múltidézésre hívtuk, vártuk a kedves szülőket. Örömmel mondhatjuk, hogy aki eljött, aki megtisztelte a rendezvényt – nem csalódott. Szülők és pedagógusok együtt nosztalgiáztak, kikapcsolódtak, jól érezték magukat! Józsa Ibolya írása.

 

A bál – a hagyományokhoz híven- nyitótánccal kezdődött. Nyolcadik évfolyamos diákjaink Fehér Zsófia tanítónő segítő irányításával hosszú heteken keresztül gyakorolták a keringő lépéseit, a kecses mozdulatokat, forgásokat, meghajlásokat. Nagy öröm volt látni kamasz gyermekeinket fehér-fekete elegáns ruháikban, bájosan, mosolygósan, büszkén! Életre szóló élmény nekik, büszkeség és meghatottság nekünk. Köszönjük!

 

 

 

A nyitótánc után az iskola jelenlegi, illetve korábbi vezetője – Ertli Mária és Kucsák László - felidézte a 30 év eseményeit a kezdetektől napjainkig. Az sem maradt titok, hogy az idei bál a 18. az iskola történetében. Íme, már a báli rendezvény is nagykorúvá érett.

A nosztalgia és a modern kor ötvözeteként iskolánk zenés színpada - sok lelkes leányzó - Hódos Henrietta tanárnő segítségével egy remek tánckoreográfiával örvendeztette meg a közönséget: a nyolcvanas évek legendás zenekarának, az ABBA együttesnek a zenéjére alkották meg, és mutatták be vidám, fiatalos táncukat.
Ledő Attila tanár úrnak köszönhetően rövid werkfilmeken keresztül még a fellépést megelőző táncpróbákba is bepillanthattunk.

 

 

Jó volt látni a felkészülés fázisait: a mosolygós, olykor elgyötört arcokat, a körömcipős, óvatos lépéseket. Vicces volt látni, amint a megosztott tornaterem egyik felében hagyományos testnevelés óra folyt, a másik oldalon pedig tánccal valósult meg a mindennapos sport a diákok számára.

 

Ledő Attila filmjei a dIÁKbLOG-on is láthatók!

 

A 30 kérdésből álló Totó feladványainak megválaszolásával kicsit megmozgathattuk elménket, majd következett az igazi báli mulatság. A Chaméleon együttes zenéjének hatása fergeteges volt. Tánc párban, és körben, lassan, gyorsan, még gyorsabban. Régebbi és újabb zenék, mulatós „nóták” és lágyabb dallamok váltották egymást. A hangulatfelelős jó munkát végzett – bárki, vagy bármi volt is az: felszabadult mulatság kezdődött, és tartott hajnalig.

Közben – pihenésképpen, és hogy kicsit izgulhasson a báli vendégsereg - kisorsolásra kerültek az előzetesen felajánlott tombolanyeremények. Sokan örülhettek, amikor kihúzták sorszámukat. Akik pedig most nem nyertek… ők majd a következő bálon fognak….

 

Mi, akik ott voltunk, vigyük jó hírét a rendezvénynek, hogy a következő bálon még többen lehessünk együtt egy kellemes kikapcsolódást, szórakozást, vidámságot nyújtó

ISKOLABÁLON a VAJK-SZIGETEN!

 

18. Szülők-Nevelők Bálja a Vajk-szigeten - mindhárom tanulói produkció (Gruber Zoltán)

 


A kerületi televízió riportja

 

Fotóalbumunkat IDE kattintva nézheti meg.

Módosítás dátuma: 2014. december 02. kedd, 10:41