1183 Budapest, Vajk utca 16-20. | OM: 035126 | Intézményvezető: Galgóczy Zoltán

Szívdesszert PDF  | Nyomtatás |  E-mail
2016. április 19. kedd, 09:18

A Kondor Béla Közösségi Ház hirdetett vers- és prózamondó versenyt a fenti, Varró Dánieltől kölcsönzött címmel általános iskolás és középiskolás diákok részére. A Gyermek és Ifjúsági Művészeti Találkozók programsorozat keretében lebonyolított eseményről természetesen a Vajk-sziget képviselői sem hiányoztak.

 

A versenyzők - nem számítva a 4 perces időkorlátot - szabadon válogathattak a magyar népköltészet, a kortárs magyar irodalom vidám művei közül, de készülhettek saját alkotással is. Hiszen a verseny fő célja egy vidám közösségi alkalom megszervezése volt, amelyen a fiatal korosztály tagjai hozzájuk illő könnyed, humoros, szórakoztató, mégis értéket közvetítő alkotásokat szólaltattak meg. (Így és ezért lett a zsűri elnöke a költészetével éppen ezt az irányt képviselő Varró Dániel.)

A versenyre iskolánkból Nagy Dorottya Sára (5.a), Bánki Zoé Bíborka (5.b) és Neszmély Boglárka (6.b) nevezett; hatodikos diákunkat a zsűri különdíjjal jutalmazta. A gyerekek felkészülését Boldog Gabriella és Vaszilkóné Porhajas Éva segítette.

 


Kaptak és adtak is a Szívdesszertből: Zoé (balra), Bogi és Dorottya

Módosítás dátuma: 2016. május 03. kedd, 13:08