1183 Budapest, Vajk utca 16-20. | OM: 035126 | Intézményvezető: Somogyvári Beatrix

Ötvenhatról többféleképpen PDF  | Nyomtatás |  E-mail
2017. október 24. kedd, 09:57

Az 1956-os forradalom eseményeire emlékeztünk október 20-án. A korabeli dokumentumok alapján készült műsort ezúttal játékos tanórai feladatok is kiegészítették, így nem csak nézője, hanem aktív résztvevője volt mindenki az ünneplésnek.

 

A műsor szereplői rádiós és újsághíreket olvastak fel. Hallhattunk felhívásokat, tudósításokat, időjárás-jelentést, apróhirdetéseket, üzeneteket. Ezek segítségével sikerült felidézni az akkori idők hangulatát. A megemlékezés alatt végig a szabadságharcot követő megtorlások áldozatainak nevei hangoztak el felvételről.

 

 

Az előadás után különböző típusú feladatok segítségével gyarapíthatták 1956-tal kapcsolatos ismereteiket a diákok. A megoldáshoz, egyes esetekben, a tantermek elé kihelyezett tablók, utcanévtáblák tanulmányozására volt szükség.

 

 

A megemlékezésben közreműködött kórust Fehér Zsófia vezényelte. A műsor szereplői Babály Tekla, Bökfi Nerina, Bross Tamás, Kovács Zsombor, Mercz Dániel, Nagy-Ferenczi Réka, Nagy Nóra Katica, Szabó Gréta, Szombathy Fanni, Törő Laura és Zsiga Zsófia voltak. A program megvalósításához Boldog Gabriella és Sándor Rita nyújtott segítséget. A megemlékezést összeállította és rendezte: Ledő Attila.

 


Módosítás dátuma: 2017. október 25. szerda, 08:51