1183 Budapest, Vajk utca 16-20. | OM: 035126 | Intézményvezető: Galgóczy Zoltán

Igazi színházat kaptunk az ünnepekre PDF  | Nyomtatás |  E-mail
2016. január 15. péntek, 09:33

Nemcsak megszokott, hanem szeretett, sokak által várt eseménnyé vált az iskola színjátszóinak decemberi zenés produkciója.  A lista egyre hosszabb, most már a Karácsonyi énektől az Annie című musicalig tart.

 

A nagysikerű Brodway-darabnak meglehetősen hosszú az előtörténete, egyúttal gazdag a jelene. Az alapsztoriból képregény (Harold Grey: Little Orphan Annie, 1924), könyv és több film is készült; a legutóbbi épp 2015-ben. Színpadi változatát a múlt század hetvenes éveiben alkotta meg Martin Charnin dalszövegíró, Thomas Meehan drámaíró és Charles Strouse zeneszerző, mégpedig óriási sikerrel, hiszen az 1977-es ősbemutatót kétezernél is több előadás követte.

 

 

A Vajkban természetesen egy rövidített verzió került színre, de ez semmit sem von le a szereplők, a rendezők és az egyéb közreműködők érdemeiből. A szépen szóló dalok, a tornaterem rossz akusztikai adottságai ellenére is érthető szövegek, az egyszerű, de a valóságos helyszínek illúzióját keltő díszletek, egyáltalán, az örömmel játszott játék légköre kárpótolt ezekért a kimaradt jelenetekért. (Az Annie története amúgy sem túl bonyolult. Az a fajta könnyű darab, amelynek első megtekintésekor sem aggódunk amiatt, hogy a főszereplők sorsa vajon jóra fordul-e...) Azaz: valahogy minden a helyén volt.

 


A darab (nem túl komplikált) karakterei éppen ráillettek az őket megformáló gyerekekre. Mindenki magától értetődő módon vált azzá, akivé válnia kellett: Páldi Máté elfoglalt, az esélyt bármikor megragadni kész, mégis tisztességes üzletemberré, Tokai Zoltán az Egyesült Államok - nem is akármelyik - elnökévé, Tolnai Kitti a minden cégvezető álmát megtestesítő asszisztenssé. Külön dicséretet érdemel Babály Virág és Fekete Luca (Annie/Lily), hiszen a két szereposztás miatt két teljesen ellentétes alakká sikerült válniok - délelőttről délutánra.

Talán csak Miss Hannigan (Udvari Nikolett) gonoszsága nem tűnt valódinak; nyilván azért, mert valójában aranyból van a szíve. Persze helyette is elvetemült volt testvére, Kakas, akinek erkölcsi aggályoktól el nem nehezülő személyiségét Balogh Ádám halvány világias attitűddel is kiszínezte.

 

 

A mellékszereplők közül Sticza Máté mint született Mr.Babels, Nyúl Regina pedig mint kimért, kifogástalan, megbízható főkomorna tűnt ki.

Emelték az előadás fényét a jelenetközi átmenetet biztosító blokkok közreműködői (a "speakerek"), és az árvaház lakóit alakítók is. A zömmel ötödik-hatodik osztályos lánykák felszabadult, ügyes játéka sok az Annie-hoz hasonló nagyszerű bemutató lehetőségét rejti magában.

Most még azonban ezért a legutóbbi karácsonyi ajándékért mondunk köszönetet az alkotóknak!

 

 

Mári Sándor

 

Gray – Strouse - Charnin – Meehan: Annie

Szereplők:

Babály Virág - Annie, Lily

Fekete Luca - Annie, Lily

Páldi Máté - Oliver Warbucks

Tolnai KItti - Grace Farrell

Balogh Ádám - Kakas

Tokai Zoltán - Roosevelt

Udvari Nikolett - Miss Hannigan

Nyúl Regina - Főszobalány

Stadler Márton - férfi, újságíró

Sticza Máté - Mr. Babels, rendőr, újságíró

 

Speakerek:

Becze Petra

Illés Anikó

Gyöngyösi Viktória

Szabó Gréta

Nagy-Ferenczi Réka

Törő Laura

 

Árvák, utcai árusok, szobalányok:

Molnár Szintia

Vajda Renáta

Babály Tekla

Romhányi Eszter

Katona Dorina

Nagy Dorottya

Pethő Réka Sára

Quan Than Lan

Tihanyi Lili

 

Rendezte:

Boldog Gabriella, Hódoss Henriette

 

Albumunkban 90 előadásfotót talál!

Módosítás dátuma: 2016. január 15. péntek, 10:39