1183 Budapest, Vajk utca 16-20. | OM: 035126 | Intézményvezető: Galgóczy Zoltán

Tankönyv
A tankönyvellátás helyi rendje, tankönyvcsomagok 2021-2022 PDF  | Nyomtatás |  E-mail
2020. június 23. kedd, 10:23

A Kormány 1265/2017. (V.29.) határozata értelmében az általános iskolák minden tanulója térítésmentesen kapja meg a tankönyveket.

 

Az ingyenes tankönyvellátást iskolánk

 

  • tankönyv kölcsönzéssel,
  • használt tankönyvek biztosításával,
  • az állami normatíva felhasználásával biztosítja.

 

 

Az emberi erőforrások minisztere 4/2017. (IV. 10) EMMI rendelete szerint:

  • 1-2. évfolyamon nincs tartós tankönyv (nem kell visszaadni az iskolának a könyveket)
  • 3-8. évfolyamokon az állam által térítésmentesen biztosított tankönyveket – a munkafüzetek kivételével – az iskola könyvtári állományából kapják. Az állam által térítésmentesen biztosított tankönyveket a tanuló köteles az utolsó tanítási napok valamelyikén visszaszolgáltatni az intézmény könyvtárának. Megrongálódás esetén a könyv pótlása a gondviselő feladata. A Könyvtárellátó Nonprofit Kft. internetes áruháza: www.webshop.kello.hu. A használatra adott tartós tankönyveket az alábbi táblázatokban szürke színnel kiemeltük.)

 

A szülőket és diákokat érintő, tankönyv rendeléssel, szállítással és számlázással kapcsolatos legfontosabb tudnivalói:

1. Az iskolák április 1-jétől április 30-ig adják le alaprendeléseiket. Az újonnan beiratkozó tanulók rendeléseinek rögzítésére, és az esetleges módosítások elvégzésére az iskoláknak 2021. június 30-ig van lehetőségük.

2.    Az iskolák augusztus hónapban kapják meg  az alaprendelés során igényelt könyveket. (Az alaprendelés tervezett kiszállítási ideje a Vajk-sziget Általános Iskolában: 2021. augusztus 26.)

3.    Iskolánkban a tankönyvek kiosztása az iskola tájékoztató felületein közzé tett időpontokban, illetve az első tanítási napon történik.

 

  • Ebben az évben - az augusztus végi kiszállítás miatt - várhatóan egységesen, a tanév első napján osztjuk ki a tankönyveket.

 

 

Ha gyermeke iskolát vált: az iskolával egyeztetve kell a váltásból következő, a tankönyveket esetlegesen érintő teendőkről egyeztetni.

Kérjük, kérdéseikkel forduljanak közvetlenül a tankönyvfelelőshöz, Mári Sándorhoz a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen!

 

 

TANKÖNYVCSOMAGOK A 2021-2022-ES TANÉVRE

A változtatás jogát fenntartjuk!


1.a


 

 

1.b

 

 

 

2. évfolyam

 

 

 

3. évfolyam

 

 

4.a

 

 

 

4.b

 

 

 

5. évfolyam

 

 

 

6. évfolyam

 

 

 

7.a

 

 

 

7.b

 

 

 

8.a

 

 

 

8.b

 Módosítás dátuma: 2021. augusztus 13. péntek, 10:05