1183 Budapest, Vajk utca 16-20. | OM: 035126 | Intézményvezető: Galgóczy Zoltán

Nem csak egy hóboard: Nagy Bence magyar bajnok! PDF  | Nyomtatás |  E-mail
2011. május 04. szerda, 08:58

EplénybenJó kedélyű, szerény fiú. Harmadikos. Ki gondolná, mindezek alapján, hogy Nagy Bence időnként egyetlen szál deszkán egyensúlyozva, meredek snowboard-pályákon száguld lefelé?Az eplényi lejtőn

 

Márpedig igaz: a 3.a-s Nagy Bence az idei év magyar snowboard (azaz hódeszka) bajnoka. A 2011. március 11. és 15. között, az ausztriai Murauban rendezett nemzeti bajnokságon, az U10-es korosztályban egy arany- és két ezüstérmet szerzett. (Előbbit Paralel Slalom, az utóbbi kettőt Boardercross, illetve Paralell Giant Slalom versenyszámban.)

Bence idei eredményei közül érdemes még felidézni az eplényi Diákbajnokságon (február 11.) elért első, a Mátra Open-en (február 19.) elért 2. helyezést, valamint az idény végén, a Magyar Snowboard Szövetségtől kapott elismerést is. Az egész szezonban nyújtott nagyszerű teljesítményének köszönhetően ő lett ugyanis az ún. Alpin gyerek fiú kategória második legeredményesebb versenyzője.

Két futam között

A dobogó tetején Murauban

A Mátra Open-en készült videófelvételt (Bence 56-os rajtszámmal versenyzett) ITT nézheti meg, az év legjobb ridereiről pedig  ITT olvashat. Ha a sportágról szeretne többet megtudni, kattintson IDE vagy IDE!

Módosítás dátuma: 2011. május 06. péntek, 10:19