1183 Budapest, Vajk utca 16-20. | OM: 035126 | Intézményvezető: Galgóczy Zoltán

Kerületi népdalénekesek versenye a Vajkban PDF  | Nyomtatás |  E-mail
2014. február 27. csütörtök, 06:42

Iskolánkban gyűltek össze a Tiszán innen-Dunán túl országos népdaléneklési minősítő verseny idei kerületi fordulójának indulói február 11-én.

 

Az eseményt Bánki Gábor, a szervező XVIII. Kerületi Pedagógiai Intézet ének-zenei munkaközösség vezetője nyitotta meg, majd a Vajk-sziget igazgatója köszöntötte a megjelenteket. Ertli Mária elmondta, az iskola tanulói, dolgozói nagy megtiszteltetésnek tekintik, hogy vendégül láthatják a kerület legjobb népdalénekeseit, ezért több meglepetéssel is készültek a számukra.

A program nyitányaként a Vajk 4.b osztályának tanulói adtak elő galgamácsai lakodalmast, a szünetben pedig, míg a zsűri tanácskozott, táncház, valamint a Magyar Állami Operaház videópályázatán első díjat nyert vajkos kisfilm, a Hárybook szórakoztatta a jelenlévőket.

 

Az eredményhirdetés alkalmával a zsűri (Túri András népzene pedagógus, Simonitsné Fülöp Edit ének-zene tanár) kiemelt arany, arany és ezüst minősítést tanúsító okleveleket adott ki.

Kiemelt arany minősítésben hét szólóénekes, egy-egy kisegyüttes, nemzetiségi énekcsoport, valamint a Piros iskola Pacsirták énekcsoportja részesült. Közülük választotta ki a zsűri azokat a gyerekeket, akik kerületünket képviselik majd a február 22-i fővárosi döntőben. A legjobb budapesti énekesek az április 26-án sorra kerülő országos megmérettetésen is részt vehetnek majd.


Nem szerepel majd a fővárosi döntőben, de a legmagasabb, azaz a kiemelt arany minősítést kapta meg a versenyen a Vajk-szigetet képviselő Váradi Róbert (6.a). Neki és felkészítőjének, Hódoss Henriette tanárnőnek is szívből gratulálunk!

 

Olvassa el a kerületi népdaléneklési versenyről a bp18.hu cikkét is!

Módosítás dátuma: 2014. február 27. csütörtök, 07:11