1183 Budapest, Vajk utca 16-20. | OM: 035126 | Intézményvezető: Galgóczy Zoltán

Negyvennyolcas mozaikok PDF  | Nyomtatás |  E-mail
2014. március 14. péntek, 12:37

1848-49 meghatározó eseményeiből idézett fel jellemző momentumokat az a nemzeti ünnep alkalmából bemutatott műsor, amelyet ötödik osztályosaink adtak elő ma délben.

 

Az előadás ismert képi és szöveges dokumentumokat, verseket egybefűzve idézte fel történelmünk meghatározó másfél esztendejét, negyvennyolc márciusától negyvenkilenc októberéig. A dicsőséges forradalomtól a megtorlásig terjedő történeti-gondolati ívet néhány lírai betét, a kifejező kísérőzene, és a tánccal, egyszerű jelképekkel színesített koreográfia tette érzékletessé.

 

 

A műsorban az 5.a és 5.b tanulói működtek közre. A főbb szerepekben Balogh Cintia, Balog Zsófiát, Bökfi Zsombort, Csörgei Viktóriát, Fazekas Tamást, Gulácsy Fannit, Ledő Sebestyént, Madarassy Zórát, Molnár Szintiát, Nagy Panna Laurát, Páldi Esztert, Páldi Mátét, Soós Kendét és Tóth Bendegúzt láthattuk.

Közreműködtek a Vajk-sziget ritmikus gimnasztika csapatának tagjai: Bánki Bernadett, Galambos Nóra, Tihanyi Lili Míra (3.b). A jelenetet Bánki Dorottya (8.b) tanította be.

Technika: Szabó Máté (7.b) és Gruber Zoltán.

A műsort szerkesztette és rendezte: Galambosné Juhász Mara és Vaszilkóné Porhajas Éva.

 

 

 

Figyelem! Az előadás egyik próbáját a Magyar Televízió egyik munkatársa is megtekintette. Az elkészült összeállítás ma este kerül adásba az M2 csatornán.  A Hetedhét gyerekhíradó című műsor 19:50-kor kezdődik.   

Módosítás dátuma: 2017. március 02. csütörtök, 10:41