1183 Budapest, Vajk utca 16-20. | OM: 035126 | Intézményvezető: Galgóczy Zoltán

Labdarúgás: két csapatunk szerepelhet a budapesti döntőben PDF  | Nyomtatás |  E-mail
2014. május 05. hétfő, 09:22

Az idei öt diák olimpiai bajnokságból négyben dobogón végeztek labdarúgóink. Az i-re a pontot a IV. korcsoportosok tették fel.

 

IV. korcsoport

Az ezüstérmesek (felső sor, balról): Mári Sándor edző, Stojka-Somogyi Ferenc (6.a), Zuber Bence (7.b), Németh Dávid (7.a), Holu Botond (8.a), Sirán Gergely edző. Középen: Romhányi Bálint (6.a), Polónyi Tamás (6.a), Urbanovics Erik (7.a), Tokai Zoltán (6.b), Horváth Kevin (7.a). Elöl: Nagy Bence (6.a)

 

IV. korcsoportról, 7-8. osztályosokról beszélünk, valójában azonban a csapat fele hatodikos. Így a tavaly elért, váratlan 4. helyezés ellenére nem számítottunk diadalmenetre a 16 csapatos mezőnyben.

Idei válogatottunk erejét az első két mérkőzés mutatta meg, és a két nagyarányú győzelem (13-0 a Kondor, 8-1 a Gulner ellen) az önbizalmunknak is jót tett. Hogy az önbizalom ne csapjon át önhittségbe, arról a csoportdöntő gondoskodott. A Csontváryval vívott mérkőzést a Lőrinci Sportcsarnok helyett a Piros iskola jóval kisebb méretű pályáján játszottuk le, ahol a futballtudás helyett inkább a fizikai adottságok érvényesültek.  Ebben az egyébként is jó erőkből álló Csontváry volt a jobb, és megérdemelten nyert 4-2-re.

A vereség következtében a második helyen jutottunk a középdöntőbe, elkerülve a másik ágra sorolt, abszolút esélyes Gloriettet. A legjobb négy közé jutásért így a Szenczit kellett legyőznünk. A találkozón végig fölényben játszottunk, és biztosan nyertünk (4-1) annak ellenére, hogy két gólos vezetésünknél ajándékoztunk egy gólt az ellenfélnek.

Az elődöntőben végig jól összpontosított a csapat. Az Eötvös csak ritkán jutott el a kapunk közelébe, főleg nekünk voltak helyzeteink. Ezt tükrözi a 3-0-s végeredmény is.

A másik ágról a Gloriett jutott a döntőbe, miután nagy csatában, az utolsó percekben szerzett góllal legyűrte a Brassót. Maga a döntő is hasonló forgatókönyv szerint zajlott: a sportiskola támadott, mi kontrákra rendezkedtünk be. Különösen az első félidőben akadt sok dolga Nagy Bencének, aki a negyeddöntő és az elődöntő után tért vissza a kapuba. (Az egyenes kieséses szakaszban Németh Dávid védett - ő is kiválóan.) Egészen a hajráig tartani tudtuk a döntetlent, sőt, a második játékrészben többször is vezetést szerezhettünk volna, de a hajrában mégis érvényesült a papírforma (0-2).

A vereség ellenére az elmúlt évek egyik legszebb labdarúgó eredményét érte el a IV. korcsoportos iskolaválogatott. Az ezüstérem egyúttal azt is jelenti, hogy a csapat jogot szerzett arra, hogy a Diák Olimpia budapesti döntőjén szerepeljen. A fővárosi fordulót május 11-én, a Vasas sporttelepén rendezik meg. Az eseményen III-IV. korcsoportos lányaink is pályára lépnek majd.

Módosítás dátuma: 2014. május 05. hétfő, 13:32