1183 Budapest, Vajk utca 16-20. | OM: 035126 | Intézményvezető: Galgóczy Zoltán

Aranyérem és harmadik hely a Teleki Kupáról PDF  | Nyomtatás |  E-mail
2014. május 23. péntek, 06:04

 

Ötödik alkalommal rendezett tornát a Kandó Téri Általános Iskola Teleki Kupa néven. Az évről évre nagyobb rangot kivívó eseményre idén két korosztályban összesen 21 csapat nevezését fogadták el a szervezők. A Vajk-szigetet 3 csapat képviselte.


Az I. korcsoportban 9 csapat, köztük a Vajk két gárdája indult. A felerészben elsősökből álló B csapat eléggé nehéz csoportba került, és két vereséggel gyorsan búcsúzott a küzdelmektől. Ettől függetlenül bátran, és főleg a második mérkőzésen, biztatóan, viszonylag szervezetten futballoztunk. Mindenképp dicséret illeti a játékosokat, akik közül többen is először szerepeltek komoly tornán.


Az A jelű csapat nehezen nyert (1-0) a Kastélydombi B ellen. A gólt Fehér Gergő szerezte. A Szent Lőrinccel vívott meccsünket két szerencsés góllal hamar eldöntöttük. A két siker azt jelentette, hogy első helyen jutottunk tovább a csoportból a legjobb hat közé.   

A hármas döntőbe jutásért a Kastélydombi A-val mérkőztünk. Ezúttal sem kaptunk gólt – de nem is lőttünk. A döntés tehát a büntetőrúgásokra maradt. Nálunk Fehér Gergő, Dömötör István Vajk és Zsin Zsombor is belőtte a maga hetesét. Ellenfelünk második próbálkozását Nagy-Ferenczi Apor hatástalanította. Harmadszor már nem is kellett rúgniuk…

A döntőben sajnos egyértelműen jobb volt nálunk a Kandó (0-3). Mivel a hazaiak a Szent Lőrincet is legyőzték, megszerezték az első helyet. Az ezüstéremért a két vesztes játszhatott. Végül kiegyenlített küzdelemben, egy szemfüles góllal ezúttal a katolikus iskola nyert.

Harmadikok lettünk. Az őszi diákolimpiai szerepléshez vagy a téli kupához mérten ez a helyezést tekintve is előrelépés, de ennél lényegesebb, hogy a játékunk jobb lett. (Ez természetesen a teljes keretre igaz.)

Névsorok

Vajk A: Dömötör István Vajk 2.b, Fehér Gergely 3.a, Gulácsy Gergő 2.a, Hajdú Gellért 2.a, Nagy-Ferenczi Apor 2.a, Németh Dominik 2.b, Nyúl Barnabás 3.b, Zsin Zsombor 2.b

Vajk B: Asztalos Bálint 1.a, Fehér Levente 1.a, Győr Dániel 2.a, Herner Milán 1.b, Kiszler Bence 1.b, Nagy István Gyula 2.b, Orbán Balázs 2.a

Az I. korcsoportban szerepelt két vajkos csapat tagjai

 

Nem várt könnyű feladat a II. korcsoportra sem. A program 16 óra után kezdődött, és csak remélhettük, hogy a tervezett időben, azaz valamikor este nyolc óra tájban véget ér. Végül kilenc körül távoztunk a Kandó térről, de ezt nem nagyon bánta senki sem. Hogy miért, azt a csapat kapusa, a 4.b osztályos Tóth Zalán meséli el. 


„Szerdán tanítás után Sándor bácsival Teleki focikupára mentünk. Már a csoportmeccseken is jól játszott a csapatunk. Minden játékos a tudása legjavát nyújtotta. Így veretlenül kerültünk a legjobb nyolcba.
A négy közé jutásért a Brassó Iskola ellen játszottunk, és 4-0-ra győztünk. A döntőbe kerülésért a nagy riválisunkkal, a Gloriett Iskolával játszottunk, akit még soha nem tudtunk legyőzni, és most fordult a kocka,  tökéletes csapatjátékkal sikerült őket legyőznünk. A döntőben a Szent-Lőrinc csapatával kerültünk szembe, akikkel évek óta hatalmas csatákat vívtunk váltakozó sikerrel.
A döntő mérkőzésen a rendes játékidőben gól nélküli döntetlen lett az eredmény. Következtek a büntető rúgások, amelyben kivédtem az utolsó lövést, s ezzel mi nyertünk. (Nem kaptam gólt egyik meccsen sem, csak a büntetőpárbajon, Fodor Martin lett a gólkirály 5 góllal, és mindenki kitett magáért.)"

Gratulálunk az elmúlt évek egyik legszebb sportági sikerét elérő csapatnak!

A kupagyőztesek névsora: Fehér Dániel 4.b, Fehér Gergely 3.a, Fodor Martin 4.b, Kókai Levente 4.a, Kókai Zalán 4.a, Mercz Dániel 4.b, Nagy László 4.a, Onodi Kevin 4.a, Sándor Kevin 3.b, Tóth Zalán 4.b, Zuber Marcell 4.b.

 

II. korcsoport

A Teleki Kupa 2014-es kiírásának győztes csapata

Módosítás dátuma: 2014. május 23. péntek, 06:31