1183 Budapest, Vajk utca 16-20. | OM: 035126 | Intézményvezető: Galgóczy Zoltán

Családi Nap, 2014 PDF  | Nyomtatás |  E-mail
2014. június 04. szerda, 20:39

Előző cikkünkben már emlegettük a Családi Napot, most az egyik főszervező, Pflum Réka tanítónő jóvoltából elkészült egy bővebb beszámoló is a május 30-án történtekről.

 

Idén a gyereknappal egybekötött családi napunk délután egy órakor kezdődött. A gyerekek igazi fogadómesterekként vágtak bele a komoly(-talan) LÓVERSENYBE. A tétek után jött a futam, és az ámulás. Az esélyesnek tartott NyilalLÓ HolLÓ (esélyes, hiszen az ő nevében kétszer is szerepel a LÓ szó) csak a mezőny végén futott be.

 

 

 

Persze a játék csak ekkor kezdődött, futamról futamra izgulhattunk PiruLÓért, GuruLÓért, NyaraLÓért, VasaLÓért, HarcoLÓért, MeditáLÓért, EsőcsináLÓért, s közben gyarapíthatták a nebulók kis vagyonukat. A zsetonokból aztán finom nyalánkságokat vehettek a szerencsés nyertesek.

A fogadók zsetonja elfogyott, a zsokék elfáradtak, a lovak megszomjaztak, így még épp időben érkeztek meg a szülők, hogy az iskolaudvarból egy hetedhét országra szóló pikniket varázsoljanak. Eszem-iszom, dínomdánom következett. De sportos iskola lévén, mi eközben is figyeltünk vendégeink és gyermekeink alakjára. Az alakformáló bikarodeóra közel 120 érdeklődő pattant fel, ám megszelídíteni egyik sem tudta. A műfüves sportpálya a focimeccsektől, a röplabdapálya a leütésektől volt hangos. A megszokott vidám bohóc is ott állt a fa alatt, és minden érdeklődőnek nyomott egy lufiból hajtott kardot, kutyát, vagy kukacot a kezébe. A kincsvadászok tájfutáson vettek részt, a hangoskodók kiabáló-versenyen mérték össze decibeljeiket, az alkotni vágyók festettek vagy bőr kulcstartót készítettek.

 

 

A tavaly óta hagyománnyá vált POGÁCSA VERSENYre szép számmal érkeztek a hamuban sült, batyus, kerek, szögletes, hosszúkás, édes, sós, káposztás, túrós, magos, burgonyás, sajtos, medvehagymás… pogácsák. A zsűri idén is több kategóriában díjazta a nevezőket, mindenki emléklappal, sokan ajándékcsomaggal távoztak. A mulatságot az INPULSE zenekar koronázta meg. A talpalávalót este hétig húzták. A hűvös időjárás ellenére, a hangulat forró volt, a hot dog, rétes, pogácsa elfogyott, így tele hassal,csordultig élménnyel tértünk nyugovóra.

Elringatni senkit sem kellett.

 

Módosítás dátuma: 2017. március 02. csütörtök, 10:43